IoSphere IoT Platformu hangi işletim sistemlerini destekler ?

IoSphere IoT Platformu, Ubuntu, CentOS/RHEL ve Windows işletim sistemlerini desteklemektedir. Ayrıca Docker seçeneği ile Windows, Mac OS ve Linux işletim sistemlerine de kurulum yapılabilir. Standart olarak Ubuntu işletim sistemini öneriyoruz.

IoSphere IoT Platformunu hangi ortamlara kurabilirim ?

IoSphere IoT Platformu, bulut sunucular, şirket içi sunucular, kişisel bilgisayarlar ve Raspberry Pi gibi cihazlara kurulabilir.

IoSphere IoT Platformuna cihazlarımı nasıl bağlayabilirim ?

IoSphere IoT Platformu saha cihazları ile direk olarak haberleşme sağlayabilir. MQTT, CoAP, HTTP, Modbus, LoRa, NB-IoT, OPC-UA, TCP, UDP, REST, CANBUS, BACNET, SNMP ve BLE protokollerini destekler.

IoSphere IoT Platformu yedeklilik sunar mı ?

IoSphere IoT Platformu monolitik ve mikroservis mimariyi desteklemektedir. Mikroservis mimarisi kullanılarak yapılan kurumlarda yedeklilik sağlanmaktadır.

IoSphere IoT Platformuna kaç tane cihaz bağlayabilirim ?

IoSphere IoT Platformu yatay olarak ölçeklenebilir. Gerçek performans, bağlı cihazların kullanım senaryosuna bağlıdır. Cihazların veri gönderme sıklığı önem taşımaktadır. Mikroservis mimarisi ile yapılan kurulumlarda bağlanan cihaz sayısı birkaç milyona kadar çıkabilir.

IoSphere IoT Platformunun sağladığı güvenlik önemleri nelerdir ?

Aktarım şifrelemesi için MQTT (SSL üzerinden) veya HTTPS protokollerini destekler. Her cihaz platforma bağlanırken Access Token veya X.509 sertifika tabanlı kimlik doğrulaması kullanır.

IoSphere IoT Platformu veriyi nerede depolar ?

IoSphere IoT Platformu ana veritabanı olarak PostgreSQL kullanır. Veri sayısının çok fazla olduğu senaryolarda PostgreSQL ve Cassandra veritabanı hibrit olarak kullanılmaktadır.

IoSphere IoT Platformu hangi yazılım diliyle yazılmıştır ?

IoSphere IoT Platformunun backend tarafı Java ile yazılmıştır, ancak Node.js’ye dayalı bazı mikro hizmetlerimiz de mevcuttur. IoSphere frontend’i, Angular 9 framework’üne dayalı bir SPA’dır.